Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У 2024-му освітянам двічі підвищать зарплату

Упродовж наступного року педагогічним працівникам двічі підвищать розмір заробітної плати –  видатки на це передбачені Держбюджетом-2024. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ресурс osvita.ua.

Зазначається, що підвищення відбуватиметься у такі терміни та на такий відсоток:

  •  з 1 січня — за тарифною сіткою на 10,4%,
  • з 1 квітня – ще на 12,6%.

“Зокрема, збільшення освітньої субвенції порівняно з 2023 роком дозволить підвищити зарплату педагогів майже на чверть”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що підвищення зарплат освітянам плануються  на 10% з 1 січня і ще на 12% з 1 липня –за тарифною сіткою, однак бачимо, що нині переглянуто терміни та відсотки у бік збільшення і пришвидшення процесу.

Тим більше, що, за даними  Держстату про середньомісячні зарплати за видами економічної діяльності за ІІ квартал 2023 року, заробітна плата в освітній сфері має найменшу динаміку зростання у порівнянні з іншими видами економічної діяльності.

“Статистичні дані свідчать, що у порівнянні з ІІ кварталом 2022 року середня зарплата українців зросла на 25,2%. Натомість заробітні плати освітян у порівнянні з ІІ кварталом 2022 року підвищено на 9,4%, що є найнижчим показником в економіці”, – йдеться у повідомленні ресурсу osvita.ua.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 9 листопада Парламент України ухвалив низку важливих рішень, серед яких, зокрема, прийнято Закон про Державний бюджет України на 2024 рік (законопроєкт  №10000).

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: НУШ

Нагору