Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

За зраду – тюрма: агент фсб провів на Київщину 128 одиниць ворожої техніки

Зрадник із Сумщини, який власною автівкою «провів» до околиць Києва понад 120 одиниць техніки окупантів, отримав 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Службу безпеки України.

Зазначається, що факти вдалося встановити завдяки доказовій базі СБУ.

” У перші дні повномасштабного вторгнення росії він «провів» на власному авто із Сумської області до околиць Києва 128 одиниць військової техніки окупантів. Серед неї – танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки. Ця бойова техніка входила до складу «передових» підрозділів окупаційних угруповань рф, які отримали завдання штурмувати столицю нашої держави з північно-східного напрямку. За час війни вищезгадана колона ворожих військ була знищена українськими захисниками”, – йдеться у повідомленні.

А сам зрадник після “роботи із супроводу” знову повернувся на Сумщину. Там продовжив працювати на російське фсб, виконуючи “завдання”.

Зокрема, для російської спецслужби чоловік займався розвідкою – збирав дані на території області про дислокацію та наявне озброєння українських Сил оборони.

Втім, все ж він попався – торік у серпні у результаті спецоперації його затримали контррозвідники Служби безпеки України.

“У затриманого було вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб. За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба завербувала напередодні повномасштабного вторгнення рф. Серед основних його завдань було забезпечення «навігації» військових колон агресора по найкоротших шляхах до Києва”, – кажуть в СБУ.

Потім відбувся суд і за матеріалами СБУ ворожого агента було визнано винним за чч. 1 та 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Він отримав 15 років тюрми.

Також в СБУ зазначають, що розслідування проводили за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що ексзаступник голови Служби судової охорони організував кілька каналів для втечі ухилянтів за кордон, які діяли у восьми областях України, в тому числі на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору