Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Комісійні перевірки будівництва: у Гостомелі – без зауважень, у Ворзелі відставання від графіка

Сьогодні спеціальна комісія, яка контролює прозорість та якість відбудови, у Бучанському районі перевірила відбудову двох навчальних закладів, які відновлюють за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на голову Київської ОВА Руслана Кравченка.

Зокрема, у  Гостомелі, по вулиці Рекунова, 3Б, відбувається капремонт дитсадка “Веселка”, який до війни відвідували майже 300 дітей. Будівля садочка була пошкоджена внаслідок прямого потрапляння снаряду окупантів, на даху виникла пожежа, на фасаді місцями з’явилися  тріщини.

«Відновлювати садок тільки почали. Уже провели демонтажні роботи. Здати обʼєкт планують через 5 місяців. Відновлять дерев’яні конструкції покриття та металевого профнастилу над приміщеннями, цегляний парапет, зовнішні сходи. Для маломобільних груп облаштують пандус. Крім того, у будівлі садочка реалізовують ще один окремий проєкт коштом Фонду. Уже розпочалося облаштування повноцінного сучасного укриття. Воно розраховане на всіх вихованців та персонал дошкільного закладу. Зауважень до процесу та якості робіт наразі не виявили», – зазначив Руслан Кравченко.

Під час перевірки

Ще один об’єкт сьогоднішньої перевірки будівництво з нуля початкової школи для 360 учнів із дошкільним підрозділом у Ворзелі, по вулиці Курортній, 37, де спорудження почалося на початку вересня.

Однак, розповів голова КОВА, уже зафіксоване відставання від графіка на місяць.

«До речі, цей проєкт реалізовує підрядник, який працює і на інших обʼєктах і вже отримував від нас низку зауважень. Я попередив: якісно побудований обʼєкт має бути зданий вчасно – у серпні 2024 року. Контролюватиму процес робіт постійно. Щоб 1 вересня діти сіли за парти і пішли до садочка.

Попередив підрядників: або робите якісно, або навіть не розраховуйте на оплату робіт. Ніхто абияк відновлені обʼєкти не прийматиме. В умовах війни ще більш прискіпливо контролюватиму ефективне використання коштів при відбудові кожного будинку, садочка, школи, укриття», – підкреслив Руслан Кравченко.

Тривають внутрішні роботи

Він звернув увагу на те, що після тендерів і вибору переможця Київщина підписує договори на проведення робіт за динамічними цінами – таким чином, ціни на матеріали можуть змінюватися упродовж дії договору залежно від  середньо ринкових цін. Однак лише після остаточної перевірки факту виконаних робіт, їх якості та середньоринкової вартості на матеріали буде підписаний акт і сплачені гроші.

«Продовжуємо перевірки обʼєктів, які відбудовуємо коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та коштом UNITED24. Відновлювальні процеси на всіх етапах – від проєктної документації до здачі в експлуатацію – будуть повністю відкриті та прозорі», – зауважив голова КОВА.

ДОВІДКА. Російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення знищили 236 закладів освіти. Відновлювати їх почали одразу після деокупації. Уже відбудували 196 таких закладів. У роботі – ще низка обʼєктів.

Зовнішні роботи на будівництві

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що з підрядниками, які взялися за відбудову об’єктів на Київщині, допустити недоліки і до кінця року не виправлять основні з них, КОВА розриватиме договори.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору