Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Жителям Київщини, постраждалим від аварії на ЧАЕС, держава виділила допомогу

Для надання допомог постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи цьогоріч держава виділила Київщині понад 471 млн грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що сьогодні, 15 грудня, відбувся брифінг у КОВА, на якому директор Департаменту соціального захисту населення КОВА Ігор Мещан розповів, що на Київщині проживає найбільша кількість людей в Україні, постраждалих унаслідок катастрофи на ЧАЕС. Тож Київська ОВА цій категорії населення приділяє велику увагу.

“У 2023 році на Київську область за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» було спрямовано державних коштів на загальну суму 471 484 204 грн, – зауважив Ігор Мещан.

ДОВІДКА. Нині  на Київщині на обліку перебувають 550 710,  осіб, котрі постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Серед них 29 215 осіб є учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС, з яких 9 755 – особи з інвалідністю.

Із державного бюджету надійшли кошти

Також, за повідомленням Бучанської міської ради, для фінансування виплат компенсацій на продукти харчування потерпілим від аварії на ЧАЕС 1-ї та 2-ї категорії, що проживають у громаді, з держбюджету надійшли гроші.

“За вересень місяць кошти для компенсацій виділили для 1786 людей на загальну суму 723 тисяч 011 гривень. “, – йдеться у повідомленні.

Фахівці управління соціальної політики Бучанської міської ради надали платіжні документи до Управління державної казначейської служби Ірпеня, і 15 грудня кошти вже були перераховані на рахунки обслуговуючих банків.

КОРИСНИЙ КОНТАКТ. За додатковою інформацією можна звертатись за телефоном ЦНАПу: (04597) 49901.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що на Київщині створили резерв матеріально-технічних засобів, аби жителі області  не залишалися надовго без світла та тепла у разі нових обстрілів чи негоди.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору