Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На нову операційну в Ірпені збирали кошти всім миром

Лише два тижні тому відкрили нову операційну у травматологічного відділення Ірпінської центральної міської лікарні, і тут уже провели 31  успішну операцію.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що завдяки цій операційній жителі Ірпінської та сусідніх громад можуть швидше отримати необхідну допомогу, тож зникає потреба звертатися в обласний чи столичний медичний заклад.

У новій операційній проводять ендопротезування колінного, кульшового, плечового суглобів та голівки променевої кістки, артроскопічні операції, а також і транспедикулярну фіксацію хребта.

“Потреба другої операційної у відділенні виникла ще під час окупації. Через наплив поранених нашим лікарям доводилося оперувати просто на медичних каталках у коридорі. Після деокупації Ірпінської громади у місто почали повертатися мешканці та переселятись десятки тисяч ВПО, потреба стала ще гострішою. Тому міська рада одразу відгукнулася на запит директора КНП «ІЦЛ» Антона Довгопола, частково виділила кошти та підтримала цей проєкт. Частину профінансував сам медзаклад, решту — меценати”, – йдеться у повідомленні.

Також два мільйони гривень на сучасне обладнання для операційної передав благодійний фонд «Схід SOS».

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що на Київщині створили резерв матеріально-технічних засобів, аби жителі області  не залишалися надовго без світла та тепла у разі нових обстрілів чи негоди.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору