Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

єВідновлення: жителям Київщини погоджено майже 800 мільйонів гривень

На ремонт пошкодженого житла на Київщині у межах проєкту єВідновлення вже погоджено майже 800 млн грн компенсації.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА, де сьогодні відбувся брифінг начальника КОВА Руслана Кравченка на тему відбудови регіону.

“Наше завдання – якнайшвидше повернути людям рідні домівки, які були пошкоджені внаслідок бойових дій”, – зазначив Руслан Кравченко і розповів, що для відбудови задіюють усі доступні джерела фінансування.

Одне з них – кошти за програмою єВідновлення.

“На першому етапі заявки приймалися для отримання компенсації за пошкоджене майно. Наразі прийнято позитивне рішення майже за 7,4 тис. заявками. Загалом подано майже 11,8 тис. заявок”, – йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що понад 2 тис. заявок у 24 громадах уже подано з липня.  419 із них отримали позитивне рішення на загальну суму компенсацій понад 1,4 млрд грн.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Буча та Чорнобаївка обмінялися досвідом у повоєнному відновленні комунального підприємства деокупованих населених пунктів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору