Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Стало відомо, скільки ворожих ракет знищили наші захисники

Із 24 лютого 2022 року Сили оборони України знищили 1709 ворожих ракет різних типів. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколу Олещука.

Він розповів, скільки і яких ракет випустила рф по Україні:

Х-101/555/55 – випущено – 1360, знищено – 1045;
«Калібр» – випущено – 834, знищено – 397;
«Іскандер-К» – випущено 154, знищено – 62;
Ударні БпЛА «Shahed-136/131» – випущено – 3940, знищено – 3095

“Здобуваючи бойовий досвід, отримуючи від партнерів додаткове озброєння, протиповітряна оборона із кожним днем ставала сильнішою. Відсоток збиття засобів повітряного нападу (крилаті ракети та ударні БпЛА) – наразі становить близько 85!”, – зауважив Микола Олещук.

Він звернув увагу на те, що на початку 2023 року українські військові отримали перші «Patriot». Завдяки їм уже знищили 15 аеробалістичних Х-47М2 «Кинджал» і десятки балістичних ракет ворога. Тепер очікують додаткові системи, завдяки яким можна буде перехоплювати балістичні ракети.

“Було проведено декілька блискучих операцій із знищення російських літаків, що тероризували українців керованими авіабомбами та іншими засобами ураження. Загалом з початку вторгнення знищено 329 літаків та 324 гелікоптери противника. За цей час авіація Повітряних Сил здійснила понад 16 000 вильотів: 7 600 – на вогневе ураження, 8 600 – на винищувальне авіаційне прикриття”, – розповів генерал-лейтенант.

Також він нагадав, що українські пілоти відправили услід за «рускім воєнним кораблем»  ще кілька плавзасобів ворога, і вдарили у  штаб чорноморського флоту росії.

“Завдаючи болючих ударів по військових об’єктах, засобах ППО, живій силі та техніці противника, українські пілоти найбільше прагнуть у наступному році робити свою справу ще ефективніше. У 2024-му ми отримаємо західні літаки, більше авіабомб і ракет американського, британського та французького виробництва. Це допоможе нам боротися з ворогом, визволяти нашу землю, очищати наше небо і море від російського мотлоху. Я дякую усім, хто в строю, на якому б рубежі не обороняв країну!”, – зазначив Микола Олещук, вітаючи  усіх з Новим українським роком.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині збільшується кількість блокпостів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору