Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До БІГ-регіону завітала Міністр закордонних справ Японії

Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава відвідала Ірпінь та Бучу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Київської ОВА.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, це перший візит  міністра закордонних справ Японії Йоко Камікава до України з часу призначення на посаду.

Гостя з Японії дізналася більше про наслідки російської окупації Київщини, і, зокрема, БІГ-регіону.

Так, у Бучі вона відвідала місце масового поховання біля церкви Святого Апостола Андрія Первозванного.

В Ірпені Йоко Камікава побувала на Романівському мосту, який називають «дорогою життя», і через який у 2022 році під час вторгнення російських військ рятувалися жителі Приірпіння – загалом через міст вийшло майже 40 тисяч осіб.

Вшанування пам’яті загиблих жителів БІГ-регіону

Руслан Кравченко звернув увагу на те, що росія щодня продовжує скоювати воєнні злочини та вбивати українців. Світ не повинен забувати про ці злочини.

«Дякуємо Японії за постійну підтримку України, як в питанні повернення миру, так і відновлення всієї країни та Київщини зокрема», – наголосив Руслан Кравченко.

Високій гості показали наслідки російського вторгнення

Також Йоко Камікава отримала подарунок від дітей Ірпінської громади, книгу «Ірпінь – мій дім».

Як інформує Ірпінська міська рада, нині триває переклад книги на  японську мову і міський голова Ірпеня Олександр Маркушин пообіцяв навесні передати пані Йоко Камікаві ще один примірник книги японською мовою.

“Раніше японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) передало нам 13 одиниць будівельної спецтехніки”, – йдеться у повідомленні.

Книгу “Ірпінь – мій дім” перекладають японською мовою

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за час повномасштабного вторгнення рф Національною поліцією України задокументовано понад 108 тисяч воєнних злочинів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору