Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Оновлюється “пакунок малюка”: що зміниться

У 2024 році вміст бебі-боксів буде оновлено.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Зазначається, що цьогоріч у “пакунку малюка”
збільшиться кількість товарів, які користуються попитом: це багаторазові вологостійкі пелюшки та теплий одяг для немовлят. А ще для зручності молодих мам плед-ковдру замінять на більшу. А ось кількість одягу найменшого розміру у бебі-боксі зменшиться.

“Зміниться не лише вміст, а й вартість бебі-боксу: з 6 816 грн до 7 689 грн. Вартість «пакунку малюка» дорівнює трьом розмірам прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 р. – цей прожитковий мінімум становить  2 563 грн”, – йдеться у повідомленні.

Також Мінсоцполітики зауважує, що від народження дитини батьки мають 30 календарних днів, щоб подати заяву про отримання бебі-боксу до органів соцзахисту населення чи ЦНАПу за місцем проживання.

“Зазвичай бебі-бокс видають у пологовому будинку, проте його можна отримати пізніше. Зробити це можуть не тільки біологічні батьки, а й усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі”, – звертають увагу у Міністерстві.

ДОВІДКА. Пакунки малюка в Україні запроваджені у 2018 році у межах пілотного проєкту Кабінету міністрів України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС). Загалом українські батьки отримали майже 700 тисяч бебі-боксів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що другого січня під час ранкової ракетної атаки в укритті пологового відділення лікарні інтенсивного лікування міста Боярка народився хлопчик

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору