Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпінській громаді модернізують аварійні ліфти

Системи автоматичної евакуації, звукове підтвердження натискання, нанесення шрифту Брайля на кнопки – такими новинками оснащують в Ірпені ліфти під час осучаснення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис голови Ірпінської міської ради Олександра Маркушина.

Зокрема, напередодні нового року у будинках на вулицях Ярославській, 14 та Заріфи Алієвої, 61 запрацювали нові сучасні ліфти. І це не просто кабінка, яка їде, тут запровадили одразу кілька новинок, які додадуть зручності користувачам, зокрема, враховано інклюзивну складову.

«Важливе оновлення — система автоматичної евакуації. У разі, якщо у будинку відключиться електроенергія, кабіна плавно доправить пасажира на найближчий поверх і двері відчиняться. На кнопки виклику нанесено шрифт Брайля та працює звукове підтвердження натискання, щоб людям з порушенням зору було зручніше користуватися панеллю», – йдеться у повідомленні.

 

Втім, справа просувається не так швидко, як хотілося і як того потребує громада. Це стосується, зокрема, модернізації ліфтів у старому житловому фонді. Причиною Ірпінська міська рада називає брак коштів.

Та все ж упродовж семи років вдалося замінити 17 ліфтів.

«Кожні чотири місяці наші комунальники проводять плановий техогляд кожного ліфта та контролюють справність усіх елементів», – зауважується у дописі.

КОРИСНИЙ КОНТАКТ. Щодо роботи ліфтів можна звертатися на гарячу лінію КП УЖКГ “Ірпінь» за телефоном: (04597) 63-005.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють черговий багатоквартирний житловий будинок у Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору