Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

БЕБ виявило порушень на 105 млн грн під час аналізу тендерів на Київщині

Аналітики БЕБ у Київській області проаналізували близько трьох тисяч тендерних закупівель на загальну суму 32 млрд гривень та виявили порушення на 105 млн грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу БЕБ.

Зазначається, що особливу увагу аналітики приділяли питанню відбудови житла на Київщині, що постраждало внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації.

Загальна сума ризикових закупівель у цій сфері складає понад 105 млн гривень.

Основне порушення в згадуваних закупівлях – завищення цін на товари, роботи та послуги (у деяких випадках від 2 до 20 млн грн). Також інколи переможці тендерних закупівель фігурують в кримінальних провадженнях за статтею 191 КК України або заявлені у тендерній документації працівники виконують роботи одночасно на 10 і більше об’єктах.

З метою підвищення ефективності прийняття управлінських рішень та упередження неефективного використання бюджетних коштів організаторам торгів вже направлені рекомендації задля попередження можливих зловживань.

У КОВА додають, що вже визначено підрядні організації, з якими не будуть продовжувати договори на проведення відновлювальних робіт.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що жителі Бучанської громади отримають державні соціальні виплати за лютий.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору