Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Наркотрафік на сто мільйонів: зловмисників затримано

Правоохоронці припинили діяльність наркоугруповання з річним прибутком у 100 мільйонів гривень, яке діяло у столиці та на  Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на офіційний веб-портал Національної поліції України.

Зазначається, що жителі Києва та області, які входили до складу організованої злочинної групи, пропонували через Telegram-канал наркотики та психотропи, а реалізовували згубні речовини, передаючи їх з рук у руки “покупцям”.

Цей канал постачання згубних речовин був міжнародним, втім, нині його діяльність перекрито, як і заблоковано “рекламний” ресурс. За даними правоохоронців, ці  заборонені речовини за цінами «чорного» ринку  коштують понад 20 мільйонів гривень.

Під час обшуку

“Припинили діяльність стійкого наркоугруповання оперативники управління боротьби із наркозлочинністю столичного главку поліції спільно зі слідчими, оперативниками та аналітиками Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури та підтримки кінологів і спецпризначенців”, – йдеться у повідомленні.

Начальник управління боротьби із наркозлочинністю Київського главку Олександр Дибов розповів, що зловмисники “працювали”  як у Києві, так і в пристоличній області.

«До складу угруповання входило дев’ять місцевих мешканців, віком від 27-ми до 52-ох років, а організував незаконний бізнес 35-річний киянин. Він забезпечував постачання наркотиків і психотропів з-за кордону до України та адміністрував власний Телеграм-канал, де пропонував «клієнтам» різні види заборонених речовин. За зберігання та фасування «товару» відповідав старший за віком чоловік, громадянин іноземної держави, а решта фігурантів забезпечували збут наркотиків і психотропів, доставляючи замовлення покупцям за вказівкою лідера угруповання. Загалом, за наявною у правоохоронців інформацією, такий «бізнес» приносив їм близько 100 мільйонів гривень прибутку на рік”, – поінформував Олександр Дибов.

Частина вилучених згубних речовин

У масштабній спецоперації із затримання основних учасників наркоугруповання взяли участь  понад 100 поліцейських столиці. Вони провели серію одночасних обшуків, під час яких вилучили у фігурантів розфасовані кокаїн, мефедрон, канабіс, майже дві тисячі електронних цигарок з екстрактом канабісу, а також майже півтори тисячі додаткових картриджів до них.

“Крім того, вилучено три пістолети з набоями, два мисливські карабіни, обладнання для майнингу криптовалюти, гроші та сім автомобілів”, – розповідають поліцейські.

Вони зауважують, що зловмисниам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Втім, це поки що. Бо після проведення них експертиз, як зазначають у поліції, буде вирішуватись питання щодо перекваліфікації цього злочину на більш тяжкий.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що одне з підприємств, яке дислокується на Київщині, поставляло через одну з європейських країн у росію оптові партії засобів такмеду.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору