Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Екохаб: бучанці сортують відходи

За період трохи більше тижня – саме стільки часу у Бучі діє новий екохаб – вдалося назбирати та відправити на переробку чимало сміття.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що аби здати картон, пластик, батарейки, скло та інші матеріали, які приймають в Екохабі, люди мають звернути увагу, що сміття потрібно відсортувати у різні контейнери. Тара вона має бути чистою та без сторонніх запахів.

“За необхідності працівники еко-майданчику допоможуть і розкажуть, що і куди потрібно скласти: які матеріали підходять для переробки, а які краще спалити”, – йдеться у повідомленні.

Також екоактивісти можуть допомогти бучанцям зорієнтуватися щодо сортування, проводячи просвітницькі бесіди та лекції.

Гроші, які вдається виручити від продажу відсортованої  вторсировини, екоактивісти спрямовують на допомогу захисникам України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у межах договору про співпрацю між Бучанською міською радою та Українською Пакувально-Екологічною Коаліцією у Бучі продовжують впроваджувати систему сортування відходів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору