Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Оголошено в розшук Петра Симоненка

СБУ оголосила у розшук Петра Симоненка, який підтримав російську агресію і приймав російський спецназ у своєму маєтку в Березівці на Макарівщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на офіційний сайт МВС.

Зазначається, що Петра Симоненка оголошено в розшук як особу, яка переховується від органів досудового розслідування.

Датою його зникнення зазначають 19 серпня 2023 року.

Йому висунуто  звинувачення  за статтею 109 Ч.3 N4360203.

Раніше СБУ повідомила лідеру забороненої компартії про підозру за ч. 3 ст. 109 ККУ (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації), та за  ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії РФ проти України як внутрішнього громадянського конфлікту з використанням засобів масової інформації).

СБУ зібрала доказову базу на Петра Симоненка, який підтримав збройну агресію рф.

Під час окупації Київської області він звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії, попросивши про евакуацію до рф. Щоб вивезти Симоненка та його родину із  окупованого селища Березівка на Макарівщині, прибув  загін спецназу рф, який  Симоненко особисто зустрічав, розквартирував у власному будинку і забезпечив продуктами.

“Потім з 4 до 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ здійснив «супровід» Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію білорусі. Звідти він переїхав до росії, де його призначили заступником голови «Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу», йдеться у повідомленні.

Також СБУ зауважує, що за вказівкою Геннадія Зюганова Симоненко розпочав публічну кампанію на підтримку агресивної політики москви.Він брав участь у форумах, де висловлювався за продовження агресивної війни проти України, до того ж, виправдовував застосування росією тактичної ядерної зброї.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за час повномасштабного вторгнення росія завдала заповідникам Київщини збитків на майже 383 млн гривень.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що за час повномасштабного вторгнення рф Національною поліцією України задокументовано понад 108 тисяч воєнних злочинів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих Інтернет-ресурсів 

Нагору