Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Гостомелі відновлюють чотирипоперхівку

На вулиці Остромирській у Гостомелі відновлюють 16-ти квартирний житловий будинок.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що ця чотириповерхівка була пошкоджена навесні 2022 року.

“У будівлі пошкоджені стіни, перекриття, несучі стіни, перегородки та покрівля. Крім того, були повністю зруйновані інженерні мережі. Будинок став непридатним для проживання”, – йдеться у повідомленні.

Відновлення будинку розпочали торік восени.

Будівельники здійснювали роботи поступово. Спочатку демонтували пошкоджені конструкції, далі розпочали відновлення металевого каркасу з протипожежною обробкою металоконструкцій, та кладку зовнішніх стін з газоблоку. Також встановили монолітне перекриття. Окрім того, було облаштовано техповерх газоблоком, уже змонтовано 95% вікон.

“Наразі фахівці працюють над влаштуванням стропильної системи покрівлі та завершують цегляну кладку зовнішніх стін. Крім того, будівельники продовжують встановлювати металопластикові вікна. Після завершення відновлювальних робіт до будинку зможуть повернутися 60 мешканців”, – зауважують у Київській ОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що жителі будинку на вулиці Северинівська 105-Н в Ірпені масово скаржаться на затягування відбудови.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору