Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Досвід відбудови Ірпеня зацікавив громади України

Представники місцевих рад різних куточків України, які працюють з переселенцями, приїхали до Ірпеня, аби перейняти досвід роботи.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що  Ірпінь презентував свій досвід під час конференції “Відновлення житлових будинків та забезпечення житлом ВПО: проблеми та шляхи їх розвʼязання”, організованої ГО “Опора”.

“Представники різних регіонів, співробітники місцевих рад, які працюють з ВПО, не лише змогли почути про наш досвід співпраці з міжнародними і державними донорами, але й переконатися у його ефективності на власні очі. Учасники відвідали відбудовані та зведені з нуля соціальні та житлові об’єкти”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, тільки у царині відбудови житлової інфраструктури в Ірпінській громаді нині проведено такі роботи:

  • демонтовано 19 багатоповерхівок та 201 приватних;будинків
  • здійснено ремонт 501 багатоповерхівки;
  • у 30 багатоквартирних будинках триває капремонт;
  • 58 будинків подані на держпрограму Фонду ліквідації наслідків збройної агресії щодо капремонту.

Ірпінь відбудовується

Гостей Ірпеня цікавив і досвід облаштування та роботи модульних містечок міста, де нині знайшли прихисток понад тисячу переселенців.

“Проте для Ірпінської громади цього недостатньо, адже у нас найбільша кількість переселенців на Київщині. Цю проблему ми активно вирішуємо – минулого тижня у Михайлівці-Рубежівці відкрили Центр соціалізації для переселенців на 19 родин і вже готуємось до майбутнього відкриття наступної черги модульного містечка на 80 квартир”, – зауважується у Telegram-каналі міськради.

Гостей цікавили модульні містечка

Під час конференції

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що учасники бойових дій, ветерани та родичі загиблих Героїв можуть з 1 лютого позачергово користуватись “Єдиним вікном” у ЦНАП Ірпінської громади.

Також Інформатор БІГ повідомляв, кому з пенсіонерів-переселенців потрібна ідентифікація.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору