Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ірпінська громада попрощалася із захисниками Іллею Корченком та Олександром Коломійцем

Сьогодні двох Героїв провела в останню путь Ірпінська громада. Захисники загинули ще у 2022 році, але тільки зараз знайшли спочинок на рідній землі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Зазначається, що 32-річного Іллю Корченка та 34-річного Олександра Коломійця поховали на Алеї пам’яті захисників України.

В останню путь

Ілля Корченко був професійним військовим. Відважний воїн  захищав Миколаїв, визволяв Херсон, мужньо бився у тяжких Бахмутський боях.

“Мріяв очистити свою Донеччину від російської нечисті. Там, у рідних степах, Ілля в останнє подзвонив дружині, сказав, що батьківський дім зовсім близько. Захисник загинув у бою в районі Опитного Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

Тяжка втрата для рідних…

Так само 13 березня 2022 року востаннє виходив на зв’язок і Олександр Коломієць, який допомагав землякам евакуюватися з окупованого міста. Його знайшли під  Романівським мостом.

“Олександр захоплювався шахами. Любив історію, вивчав історію України, був патріотом. Мав багато друзів. Дуже любив людей, завжди допомагав їм чим міг. На роботі завжди всіх підміняв, підстраховував. У дитинстві не оминав жодної бабусі, яка просила на хліб біля метро. Навіть мені казав: “Мамо, дай грошей, бо ти на роботу ходиш, а в бабусі немає чого їсти”, – передає спогади мами  Олександра міський голова.

І повідомляє, що Олександру Коломійцю посмертно присвоєно звання “Почесний громадянин міста Ірпеня” та встановили меморіальну дошку на будівлі Ірпінського академічного ліцею НУБіП України.

Салют на честь Героїв

Вічна пам’ять і шана Героям!

Щирі співчуття рідним і близьким!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на фронті загинув житель Гаврилівки Віталій Яровий.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору