Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Мешканці будинку в Ірпені повертаються до своїх відремонтованих квартир

Власники квартир на п’ятому поверсі будинку по вулиці Северинівська, 154б тепер можуть знову заселитися у свої помешкання.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука.

Зазначається, що під час  активних бойових дій багатоповерхівка по вулицв Северинівська, 154б була істотно пошкоджена.

“У будинку повністю згоріла покрівля, вщент вигоріли 6 квартир на 5 поверсі будинку. Було пошкоджено всі вікна, двері та частково фасад”, – йдеться у повідомленні.

Та завдяки підтримці міжнародних партнерів – Міжнародної організацією з міграції та за фінансової підтримки Уряду Японії Ірпінь зміг впоратися з відновленням будинку.

Зокрема, у квартирах на п’ятому поверсі повністю завершено внутрішнє оздоблення, штукатурні та шпаклювальні роботи, змонтовано стелі, а також тут – новий ламінат і плитка,  встановлена сантехніка.

“Разом з міським головою Олександром Маркушиним, представниками Міжнародної організації з міграції привітали мешканців із завершенням ремонтних робіт. Після завершення довгоочікуваного ремонту жителі з радістю перейшли поріг своїх осель. Головний підсумок огляду — позитивні емоції та слова вдячності від людей, які побачили своє якісно відремонтоване житло”, – зауважив Андрій Кравчук.

Також він розповів, що цього ж дня разом з першим заступником голови КОВА Миколою Бойком провели робочу нараду з представниками МОМ та проектантами  – йшлося про початок капремонту інших багатоповерхівок  по вулиці Северинівській – за номерамт 160 та 162.

“За результатами наради було прийнято рішення передати авторські права на проектну документацію іншій проектній організації. Віримо, що це допоможе пришвидшити процес початку капітального ремонту обох будинків”, – підкреслив перший заступник міського голови.

Відновлення житла у Бучанському районі триває.

Зокрема, раніше Інформатор БІГ повідомляв, що родина з Блиставиці, будинок якої було зруйновано в перші дні окупації Київщини, отримала нове житло за програмою “єВідновлення”.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що вперше з 2007 року за бюджетні кошти в Макарові придбали квартиру для лікаря.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору