Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Інвестиції: Київщина зацікавила Швецію

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Швеції в Україні Мартіном Обергом. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що під час зустрічі Руслан Кравченко та Мартін Оберг обговорили масштаби руйнувань на Київщині, що відбулися під час бойових дій у контексті  можливої участі Швеції у проєктах відновлення області. Також на зустрічі йшлося про посилення безпеки регіону.

Можливе співробітництво  – це продовження співпраці, яка почалася раніше.

«На Київщині вже реалізовано чимало проєктів з відновлення, які співфінансувалися низкою міжнародних донорів, в тому числі Швецією. Наразі йдеться про залучення до проєктів, які реалізуються структурою ООН», – зауважив Руслан Кравченко.

Також сторони обговорили питання залучення в економіку Київщини інвестицій шведських компаній. У КОВА розповіли, що Київщина готова надавати інвесторам найсприятливіші умови.

“Попри війну, минулого року в області було реалізовано декілька масштабних інвестиційних проєктів: будівництво комплексу для відвантаження цементу,  побудовано логістичний центр, а також офісний комплекс відомого виробника техніки”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що гуртожитки Київщини реконструюють під житло для переселенців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору