Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Сесія Київської облради: розглянуто 59 питань

Сьогодні, 29 лютого, відбулася чергова сесія Київської обласної ради, під час якої депутати розглянули 59 питань.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на в. о. голови Київської обласної ради Ярослава Добрянського.

Зазначається, що торік Київська обласна рада спрямувала свою роботу на забезпечення безпеки й захисту Київщини, відбудову зруйнованого житла, реконструкцію й ремонт укриттів, покращення якості медичних послуг. Було прийнято низку обласних програм, які фінансувались також і з обласного бюджету.

“Тому сьогодні разом з колегами заслухали й проголосували звіти за минулий рік: начальника КОВА Руслана Кравченка, в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Юліани Козаченко. Загалом розглянуто й підтримано понад 50 звітів про виконання обласних програм за 2023 рік”, – йдеться у повідомленні.

На сьогоднішній сесії депутати обласної ради підтримали зміни до обласних програм, які зміцнять оборону Київщини, сприятимуть подальшій відбудові житла та об’єктів інфраструктури, підтримці ВПО, покращенню роботи медичних закладів та культурному розвитку області.

Зокрема, внісши зміни до обласної комплексної програми забезпечення безпеки населення і територій Київської області від надзвичайних ситуацій на 2024-2027 роки депутати проголосували за додаткове виділення цьогоріч 4,4 млн грн. Тож загальна сума фінансування з обласного бюджету у 2024 році складе 595,9 млн грн. Загальний обсяг фінансування на виконання заходів Програми на 4 роки – 1,8 млрд грн.

“Кошти у 2024 році підуть на погашення кредиторської заборгованості, на реконструкцію та ремонт підвальних приміщень і укриттів у Бориспільському професійному ліцеї, Бородянському професійному аграрному ліцеї, Гнідинському ліцеї ім. Петра Яцика на Бориспільщині та Центру розвитку «Дзвіночок» у Немішаєвому”, – підкреслив Ярослав Добрянський.

Щодо програми відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київської області на 2022-2024 роки – тут внесено зміни, спрямовані на відновлення житлового фонду шляхом будівництва нового житла.

“Загальний обсяг фінансування Програми становить 972,9 млн грн, з яких у цьому році – 350,0 млн грн з обласного бюджету”, – зауважив в. о. голови облради.

У галузі медицини і здоров’я, зокрема, йшлося про обласну програму «Здоров’я Київщини» на 2024-2026 роки.

“Загальний обсяг фінансових ресурсів, які пропонується залучити на виконання заходів Програми, становить – 1,3 млрд грн, у тому числі, з обласного бюджету – 991,1 млн грн.  Сьогодні проголосували за виділення додаткових коштів на цей рік у розмірі – 54,9 млн грн. Ці кошти підуть на: капремонт кабінету комп’ютерної томографії у Київському обласному центрі реабілітаційної медицини, поточні видатки й ремонт ангіографічної системи у Київській обласній клінічній лікарні та на ремонт рентгенівської системи у Київській обласній дитячій лікарні №2”, – поінформував Ярослав Добрянський.

Серед питань у сфері екології –  Додатково виділено 742,29 тис грн на відновлення працездатності пошкодженого загарбниками руслового шлюза-регулятора РШ на річці Ірпінь.

“Загалом на цей рік передбачене фінансування у розмірі 39,7 млн грн. Тож, сьогодні підсумували роботу за минулий рік і визначилися із планами на поточний”, – зауважив Ярослав Добрянський.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 27 лютого виконавчий комітет міськради Ірпеня прийняв 20 скасувань житлових сертифікатів за програмою “єВідновлення”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору