Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Київська облрада звернеться до Президента щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) Віталію Баранову

Під час сьогоднішньої сесії Київської обласної ради депутати проголосували за спільне звернення до Президента України та Київської ОВА щодо присвоєння звання Героя України (посмертно)  Віталію Баранову.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на допис на Facebook-сторінці Київської обласної ради.

Ініціаторкою звернення стала заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

У зверненні, зокрема, йдеться про життєвий і бойовий шлях Віталія Анатолійовича Баранова  з позивним “Біба” – підполковника ЗСУ, учасника російсько-української війни, учасника Революції Гідності.

“Після окупації Криму та вторгнення в Україну російських збройних сил пішов до Збройних сил України та став на захист Батьківщини. У вересні 2014 року був мобілізований до 90-го окремого аеромобільно-десантного батальйону на посаду помічника командира батальйону з оперативного забезпечення. Батальйон виконував бойове завдання в Донецькому аеропорту та на околиці Донецька – Опитне, Водяне, Піски. Із 22 січня 2015 року очолив командування батальйоном”, – йдеться у зверненні.

Віталій Баранов 25 вересня 2015 року був демобілізований у запас ЗСУ. Він проводив активну громадську діяльність. Був помічником голови Товариства сприяння обороні України, очолював всеукраїнську громадську організацію «Об’єднані війною. 90-й батальйон». У 2015 році працював у ТСО України. Окрім того, Віталій Баранов створив громадську організацію, яка опікувалась його побратимами-«кіборгами». Також він був головою Координаційної ради учасників АТО, ООС та волонтерів при Київській ОДА.

“З 24 лютого 2022 року разом з побратимами виконував бойові завдання в районі Чорнобиля та Київського водосховища. З травня 2022 року – начальник штабу, а з серпня 2022 року – командир новоствореного 206 окремого батальйону 241 окремої бригади ТРО ЗСУ. Пройшов Миколаївщину і Херсонщину, північ Харківщини, двічі – Бахмутський напрямок (лютий-березень та вересень-жовтень 2023). За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку нагороджений орденами Богдана Хмельницького III ступеня (10 жовтня 2015 року), ІІ ступеня (12 жовтня 2016 року) і І ступеня (17 листопада 2023 року, посмертно)”, – зазначають депутати Київської облради.

Інформатор БІГ розповідав, що під час виконання бойового завдання на Донеччині 8 жовтня помер легендарний захисник Віталій  Баранов. 

Це сталося  на Соледарському напрямку – на командному пункті батальйону, що виконував бойове завдання.

Тож депутати Київської обласної ради просять у зверненні Київську ОВА  клопотати перед Президентом України про присвоєння звання Героя України (посмертно) Баранову Віталію Анатолійовичу. Також закликають Президента України розглянути клопотання Київської ОВА та присвоїти звання Героя України (посмертно)  Віталію Баранову. Окрім того, закликають Президента України розглянути електронну петицію № 22/208146-еп та видати Указ про присвоєння звання Героя України (посмертно) Баранову Віталію Анатолійовичу.

Інформатор БІГ розповідав про те, що ще торік у жовтні було оголошено збір підписів під петицією про присвоєння Віталію Баранову звання Герой України (посмертно).

Було зібрано 25571 підпис із 25000 необхідних. Нині статус петиції – “на розгляді”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині благодійники будують інклюзивний житловий комплекс для військових з інвалідністю, що складатиметься із 56 приватних будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору