Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

З Бучанського сміття зроблять товари ширвжитку

У Бучанській громаді триває впровадження системи сортування відходів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що у межах меморандуму про співпрацю між Бучанською міською радою та Українською Пакувально-Екологічною Коаліцією у місті за підтримки МПП «Рада» встановлюють  контейнери для різних категорій вторсировини.

Аби городянам було зручніше, а також щоб контейнери для відходів виглядали ошатніше, і для заохочення жителів міста до сортування, нині старі баки замінюють на нові.

Відсортоване сміття відвозять на переробне підприємство.

«Вже на сміттєсортувальній лінії всі відходи з баків для роздільного збирання сортуються. У подальшому з них виготовляють різні товари народного вжитку. А ті фракції, що залишаються після усіх циклів сортування та не підлягають переробці, стають РДФ-паливом», – пояснюють фахівці МПП «Рада».

І звертають увагу, що завдяки сортуванню і переробці відходів не лише зберігається стан довкілля, а й зменшується споживання природних ресурсів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що учасники громадської ініціативи «Eco Bucha» та працівники КП «Бучазеленбуд» спільно очистили Бучанський міський парк від сміття, частину якого відправлять на переробку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору