Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Відбудова закладів освіти Київщини: допоможе Литва

Досягнуто домовленості про підтримку Литви у відбудові зруйнованих під час бойових дій закладів освіти Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Київської ОВА.

Зазначається, що про таку підтримку начальник Київської ОВА Руслан Кравченко та Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас домовилися під час зустрічі.

«Наразі Литва вже допомогла відновити дитячий садок «Рута» та забезпечила необхідне внутрішнє обладнання. Уряд Литви виділив на на відбудову 4,4 млн євро. Крім того, понад 6 млн. євро виділили на ремонт Бородянського ліцею № 1. Роботи вже на фінішній прямій. Пан Посол також повідомив, що Литва продовжує цю роботу і вже розробляє типовий проєкт з будівництва школи та готова почути пропозиції від Київщини», – розповів Руслан Кравченко.

Також учасники зустрічі обговорили питання щодо підвищення заходів безпеки на Київщині та допомоги військовим. Йшлося і про створення сучасного реабілітаційного центру.

ДОВІДКА. На Київщині внаслідок повномасштабного вторгнення зруйновано та пошкоджено 244 заклади освіти. Наразі відновлено 198 об’єктів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Ворзелі зведуть модульний реабілітаційний центр

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору