Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Учні трьох шкіл Бучі харчуватимуться по-новому

З понеділка, 11 березня, фабрика-кухня «ГотуЇмо» розпочне доставку обідів у школи Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що обіди будуть  смачними та корисними.

Перші три заклади освіти вже визначено. Так, опорним стане Бучанська гімназія №9. Саме з її кухні обіди отримуватимуть учні не лише цієї гімназії, а й здійснюватиметься доставка шкільного харчування до шкіл №1 та №2.

Це перший етап запуску фабрики-кухні. Заплановано до середини квітня приєднати всі інші заклади освіти до ланцюгів постачання  шкільного харчування у Бучанській громаді.

“Вартість однієї порції — 1,8 доларів. Як відомо, перший операційний рік фінансує фонд Gowarg G Buffet Foundation. Надалі ж оплату для пільгових категорій здійснюватиме муніципалітет”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Інформатор БІГ розповідав, що на фабриці-кухні  виготовлятимуть та доставлятимуть до шкіл і дитсадків майже 10 тисяч порцій готових страв.

Раніше Інформатор БІГ писав, що загалом така фабрика зможе забезпечувати харчуванням 30-40 закладів освіти. Постачання їжі дітям стане систематизованим, безпечним і якісним.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що торік  під час свого візиту на Київщину меценат Говард Баффет особисто підняв  екскаватором перший ківш ґрунту для будівництва фабрики-кухні, розпочавши спорудження концептуального нового закладу харчування.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору