Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Спалення сухостою: гостомельчани “нариваються” на штрафи

Кілька випадків спалення сухостою виявили у Гостомелі співробітники КП “Муніципальна варта”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Гостомельську СВА.

Зазначається, що два випадки  спалення сухостою та сміття зафіксовано у селищі по вулиці Свято-Покровській.

“Інспектори провели інформаційно-розʼяснювальну роботу з паліями, загасили пожежу, попередили про наслідки та можливу загрозу для безпеки мешканців громади”, – йдеться у повідомленні.

Ще один випадок спалення сухостою виявили по вулиці Шевченка 12. У цьому випадку на місце події довелося викликати поліцейський патруль.

У Гостомельській СВА звертають увагу на те, що за самовільне випалювання стерні, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення порушникам загрожує штраф. Для звичайних громадян він складає від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Встановлено штрафи і за порушення вимог пожежної безпеки в лісах:  громадян можуть оштрафувати на суму від 1530 до 4590 грн,  на посадових осіб — від 4 590 грн до 15 300 грн.

“Пам’ятайте, що горіння сухої рослинності – процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»”, – закликають у ДСНС Київської області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 11 березня у Макарові рятувальники дістали  із задимленої квартири двох дітей після того, як сусіди почули їхні крики.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору