Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Обережно – псевдоТЦК: прокуратура зафіксувала шахрайську схему

Аферисти під виглядом працівників ТЦК та ДБР ошукали киянина на 1,7 млн грн, погрожуючи нібито відправити його на фронт.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Зазначається, що за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру 4 учасникам злочинної групи.

“За даними слідства, один із підозрюваних був давно знайомим з підприємцем та у січні 2024 запропонував йому допомогу в оформленні «білого» військового квитка у зв’язку нібито із захворюванням крові, аби чоловік уникнув можливого призову на військову службу. Вартість своїх послуг він оцінив у 388 тис грн. Після одержання цієї суми ділок залучив до шахрайської схеми ще трьох спільників, які розподілили між собою ролі для подальших незаконних заробітків”, – йдеться у повідомленні.

Фігуранти тероризували потерпілого упродовж січня-березня цього року. Вони   погрожували чоловікові нібито відправкою на фронт, дзвонили, відправляли фейкові скріншоти начебто від працівників ТЦК, а також, переодягнувшись у військову форму, чекали потерпілого біля дому та роботи.

“Таким чином вони змушували чоловіка платити їм знову і знову. Чоловіки під виглядом військових та співробітників ДБР організували фейкове затримання потерпілого та під погрозами отримали від нього його 600 тис грн. за “закриття питання” нібито за підробку військового квитка”, – розповідають в Офісі Генпрокурора.

І зауважують, що фігуранти навіть  розіграли виставу – інсценували, що везуть чоловіка нібито до одного з районних ТЦК, а   після проходження комісії збираються відправити його на службу в Третю окрему штурмову бригаду.

І знову з чоловіка вимагали гроші для залагодження справи. Загальна сума, яку фігуранти отримали від постраждалого  під різними приводами – майже  1,7 млн грн.

“В ході контролю за вчиненням злочину, в момент передачі 4000 доларів США фігурантів затримано. Наразі чоловікам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою”, – інформують в Офісі Генпрокурора, і наголошують, що заходи з викриття проходили у взаємодії з ДБР.

Досудове розслідування – Печерське УП ГУНП у м. Києві, оперативний супровід – УСР в м. Києві ДСР НПУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині виявили партію тютюнової контрабанди, яка очікувала на відправку за кордон.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору