Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Аеропорт «Бориспіль» можуть відкрити для польотів

Україна планує відкрити аеропорти Києва та Львова для відновлення цивільних авіаперельотів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на Obozrevatel.

Експерт із питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце зазначив, що жорсткість вимог, що висуваються, може призвести до того, що низка аеропортів на заході України не буде використовуватися.

«Це залежатиме від того, наскільки кожен аеропорт продемонструє свою готовність і підтвердить авіарегулятору, що у них є навчений персонал, необхідні укриття, що вони підготовлені і можуть правильно діяти. Це може сказати лише відповідний аудит», – пояснив він.

Аеропорти, які перебувають у Києві чи іншому регіоні України, можуть бути більш підготовлені, ніж аеропорти на заході країни. Тому поки що головними претендентами на відкриття є аеропорти Києва (Бориспіль та Жуляни) та Львова.

Відновленню розмов про можливість відновлення перельотів в Україні передувала заява міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова про те, що Україна розпочинає офіційні переговори про відкриття пасажирських аеропортів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанському районі двоє підрядників привласнили 250 тисяч гривень коштів громади під час ремонту укриття.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору