Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Школярі БІГ-регіону навчатимуться до 31 травня

Навчальні заняття у школах Бучанщини  завершаться до 31 травня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із покликанням на пресслужбу КОВА.

Заступниця голови Київського обласної державної адміністрації Жанна Осипенко під час брифінгу повідомила, що у червні будуть працювати тимчасові екзаменаційні центри, пришкільні табори, хаби з надолуження освітніх втрат, гуртки та секції. 

До того ж до 31 травня батьки мають подати заяви про зарахування своїх дітей до перших класів.

«За школами закріплюються відповідні території обслуговування. Діти можуть навчатися в тому закладі освіти, який є найближчим до місця їхнього проживання. Водночас, якщо в школі є вільні місця, батьки майбутніх першокласників можуть обрати й інші заклади освіти», – сказала Жанна Осипенко.

До того ж в пристоличному регіоні стартувала програма «КЕЧ». Реалізує її Go Global за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine і має на меті проведення занять для учнів початкових класів, у тому числі на територіях, що найбільше постраждали від воєнних дій. Діяльність проєкту спрямована на заповнення прогалин у навичках читання, письма та лічби. Ця програма буде активно працювати у школах і влітку.

У пресслужбі звертають увагу, що в області реалізується чимало проєктів, що допомагають учням подолати освітні втрати, зокрема відбуваються заняття в цифрових освітніх центрах.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Литва відбудувала Бородянський ліцей №1, що був майже повністю зруйнований російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору