Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Незламний Ірпінь: сьогодні – друга річниця звільнення Міста-героя

У день другої річниці визволення Ірпеня від російських загарбників на Ірпінському кладовищі відбулась панахида за загиблими Героями.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на повідомлення першого заступника голови Ірпінської міської ради Андрія Кравчука.

На захід вшанування прийшли, щоб схилити голови перед пам’яттю Героїв-захисників, жителі громади, рідні та близькі полеглих, представники влади, військові, духовенство. Під час панахиди звучали слова про героїзм та самовідданість та мужність українських захисників, згадували тих, хто віддав життя, захищаючи Ірпінь від окупантів.

Ірпінь вшановує загиблих героїв

“Під час панахиди пролунали молитви за упокій душ загиблих воїнів. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв та поклали квіти до їхніх могил”, – йдеться у повідомленні.

Молитва за загиблими захиниками

«Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким загиблих Героїв, які віддали свої життя під час повномасштабної війни рф проти України. Це – найкращі сини та доньки нашого народу, які без вагань стали на захист свого міста та Батьківщини», – зазначив  Андрій Кравчук.

А на центральній площі Ірпеня, біля бібліотеки,  запрацював інформаційний бокс, у якому  завантажено електронну Книгу памʼяті з історіями життя полеглих ірпінців, зауважується у Telegram-каналі міської ради.

Вічна пам’ять і шана Героям!

“Дуже важкий шлях та дуже висока ціна цього дня для нашої громади. Неймовірний героїзм військових та цивільних, які зі зброєю в руках відстояли Ірпінь два роки тому. Сьогодні ми відроджуємо Ірпінську громаду лише завдяки вашому подвигу. Вічна слава та світла пам’ять тим, хто віддав життя у битві за Ірпінь. Пам’ятаємо. Вклоняємось. Дякуємо!”, – підкреслив міський голова Олександр Маркушин.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 24 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський під час окупації Київщини присвоїв звання Міст-героїв України Ірпеню і Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору