Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Відбудова Ірпеня: два роки після визволення міста від росіян

В Ірпені нагородили тих, хто допомагає відбудовувати місто, що постраждало під час бойових дій.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що церемонія нагородження була приурочена другі річниці звільнення Міста-героя Ірпеня та двох років відбудови Ірпінської громади.

“За два роки в Ірпені було зроблено дуже багато для відновлення міста. І це стало можливим завдяки допомозі багатьох людей, організацій та фондів. Серед нагороджених волонтери, благодійники, міжнародні партнери та ті, хто не залишився осторонь та долучився до відбудови нашого міста. Вони першими долучились до відновлення критичної та соціальної інфраструктури, допомогли та продовжують допомагати відновлювати житлову інфраструктуру”, – йдеться у повідомленні.

Тож тим, хто допоміг та допомагає нині відбудовувати Ірпінську громаду, вручили подяки та особливі подарунки. Серед них були і іноземні друзі, і  представники місцевого бізнесу.

“Дуже символічно, особливим подарунком на церемонії стала цеглинка ЖК «Ірпінські Липки». Ця цеглинка – символ стійкості, незламності та відбудови Ірпеня. Вона нагадує нам не тільки про те, що ми пережили жахливі руйнування, але також про те, що ми не здаємося і знову відбудуємо наше місто. Хочу подякувати всім, хто допомагає нам у цій справі. Разом ми зможемо зробити Ірпінь кращим містом для життя”, – підкреслив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Також в Ірпені відбувся захід, присвячений другій річниці звільнення та відновленню пошкодженого “Кожна цеглина важлива”, участь у якому
взяв перший заступник голови КОДА Микола Бойко.

Як повідомляє КОВА, учасники поділилися особистим досвідом відновлення пошкодженого внаслідок російської збройної агресії та родемонстрували результати відбудови протягом 2 років з часів деокупації.

“Ірпінська громада є однією з найбільш пошкоджених на Київщини. Загалом у громаді було пошкоджено понад 3 300 обʼєктів. Серед яких левова частка багатоквартирних та приватних будинків — більше 3 100. У громаді спільними зусиллями вже відновлено повністю та частково зі збереженням функціонального призначення понад 1600 об’єктів, серед яких понад 1500 — житло. Також вже відновили 23 заклади загальної середньої та дошкільної освіти, 13 обʼєктів закладів охорони здоров’я та 5 адміністративних будівель і ЦНАПів”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у день другої річниці визволення Ірпеня від російських загарбників на Ірпінському кладовищі відбулась панахида за загиблими Героями.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору