Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

“єВідновлення”: сім’я із Блиставиці отримала нове житло

Завдяки програмі «єВідновлення» родина Компаніченків має нове помешкання замість знищеного під час бойових дій.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що родина, яка у 2006 році переїхала у Бучанську громаду зі Скадовська, самотужки спорудила для себе будинок, де і жила до вторгнення рф.

“На початку повномасштабного вторгнення родина евакуювалася і лише на початку травня повернулася додому. Однак їхній будинок згорів ущент, у нього було багато влучань”, – йдеться у повідомленні.

Уже у цьому році сім’я подала заявку на сертифікат «єВідновлення».

“Умовою його отримання була відмова від своєї ділянки і бронювання державних коштів у програмі «Дія». Ріелтори допомогли знайти житло, а міська влада – оформити всі необхідні документи”, зауважують у міській раді, і додають, що родина тепер житиме у Бучанському районі.

“Моя порада людям, які погодилися на такий сертифікат: до бронювання коштів через «Дію» негайно займатися пошуками належного житла, узгодити умови з продавцем, враховуючи встановлені державою обмеження, – каже Ольга Компаніченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені триває капітальний ремонт дев’ятиповерхівки на вулиці Ярославській, яка була значно пошкоджена внаслідок ведення бойових дій на території Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору