Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Підвищення зарплат учителів поки не планується

Міністерство освіти і науки поки не готове до реформи, спрямованої на підвищення рівня зарплат вчителів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на портал Освіта.ua.

Зазначається, що міністр освіти і науки Оксен Лісовий, коментуючи питання зарплат учителів та заохочення до роботи молодих фахівців, підкреслив, що презентувати нову реформу міністерство не готове з огляду на фінансову і політичну ціну.

«Вчительство – це основа. Будь-яка концепція, яку хтось десь би не пропонував без свідомого, підготовленого, активного вчительства, буде мертвонародженою», – наголосив Оксен Лісовий.

За словами міністра, нині, коли фактично весь бюджет держави йде на оборону, дуже  важко знаходити кошти, зокрема на інвестиції в освіту.

Цього року, зауважив Оксен Лісовий,  державні інвестиції в освітній галузі спрямовані на профтехосвіиу, науку, вищу освіту, НУШ.

«Це немалі гроші, яких у попередні роки не було. Підвищення заробітної плати вчителям потребує колосальних сум, і ми маємо надію, що будемо їх знаходити. Водночас ми повинні ввести інструменти мотивації вчителя в цілому: переглянути інструменти і підходи підвищення кваліфікації. Якщо йти ще далі – змінити підходи до педагогічної освіти в цілому», – зазначив Оксен Лісовий.

Також портал Освіта.ua передає слова міністра про те,  що вчитель повинен розуміти, як він може заробляти більше і що йому для цього треба зробити.

ДО РЕЧІ. Менше ніж 20% випускників педагогічних вишів ідуть у професію.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанські школярки стали учасницями Всеукраїнської олімпіади з правознавства.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору