Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Відсьогодні перераховують пенсії працюючим пенсіонерам

З сьогоднішнього дня, 1 квітня, відбудеться перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Уряд online.

Зазначається, що пенсії перерахують таким категоріям пенсіонерів:

  • які станом на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії мтнуло два роки.
  • які на 1 березня 2024 року набули не менше як 24 місяці страхового стажу.

“Перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу. При цьому пенсія може обчислюватись із того заробітку, з урахуванням якого обчислено пенсію при її призначенні чи попередньому перерахунку, або, якщо доцільно, враховується в тому числі заробіток, який людина одержувала, працюючи після призначення/попереднього перерахунку пенсії”, – йдеться у повідомленні.

Також урядовці пояснюють, що очікує пенсіонерів, які після призначення чи попереднього перерахунку пенсії на 1 березня 2024 року набули менше як 24 місяці страхового стажу.

“Перерахунок пенсії здійснюється не раніше як через два роки після її призначення / попереднього перерахунку з урахуванням лише набутого страхового стажу. Заробітна плата для обчислення пенсії не змінюється”, – зауважує Уряд online.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 29 березня, набрав чинності Закон України № 3515-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору