Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

«Київщина. Віримо. Міцнішаємо. Відроджуємося»: Київщина провела форум

Сьогодні, 2 квітня, відбувся форум «Київщина. Віримо. Міцнішаємо. Відроджуємося» з нагоди другої річниці визволення області від російських окупантів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Під час заходу начальник КОВА Руслан Кравченко вручив подяки, відзнаки та цінні подарунки військовим, медикам, освітянам, підприємцям, волонтерам. Також очільник області подякував кожному, хто весь цей час працює на людей та для людей.

У межах форуму відбулися панельні дискусії, учасники яких визначили чіткі плани комплексного відновлення регіону. Було визначено три ключові напрямки: відбудова інфраструктури та економіки, медична та психологічна реабілітація постраждалих, зміцнення єдності, патріотизму й історичної пам’яті.

“В заході взяли участь начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, заступники начальника КОДА, народні депутати України, депутати обласної ради, очільники правоохоронних органів області, глави районів та очільники громад, представники дипломатичного корпусу, благодійних фондів, міжнародних організацій, військові, волонтери, представники бізнесу, громадських організацій тощо”, – йдеться у повідомленні.

Також сьогодні, 2 квітня, Руслан Кравченко звернувся до жителів Київської області з нагоди другої річниці звільнення Київщини від російських окупантів.

Зокрема, він зазначив, що область пройшла складний шлях від масштабних руйнувань до стабільного і безповоротного процесу відновлення регіону.

“Ми вкотре згадуємо кожного і кожну, кого вбили росіяни. Згадуємо усіх закатованих мирних мешканців нашої області, які навічно залишаться у нашій памʼяті та серцях. Цей день також символізує і наші перші надважливі кроки до перемоги.  Сьогодні ми вкотре дякуємо нашим захисникам, які ціною власних життів відкинули окупантів і не дали захопити серце України — її столицю.
Вічна Слава і Шана усім нашим Захисникам! У постійній взаємодії з військовими зміцнюємо обороноздатність нашої області.
Ми і надалі працюватимемо на благо нашого регіону”, – підкреслив Руслан Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі висадили іменні дерева у пам’ять про цивільних жертв російської окупації.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору