Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Не всі переселенці отримали виплати: що відомо

Із 1 березня держава ще на півроку подовжила допомогу для переселенців, які належать до найбільш вразливих категорій населення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Зазначається, що, за даними березня, 535 тис. українців автоматично отримали продовження виплат допомоги.

Серед них передусім особи з інвалідністю 1 і 2 групи,  та пенсіонери, розмір пенсії яких не перевищує 4 прожиткових мінімумів, тобто 9 444 грн.

Також 96,1 тис. родин подали заяви про продовження виплат.

Загалом упродовж березня було  призначено виплати для 98 тис. сімей.

Однак виплати отримали не всі, оскільки решта звернень щодо продовження виплат ще опрацьовується.

“Тож якщо ви маєте право на виплату, звернулися по неї, проте ще не отримали коштів, – не турбуйтесь – ваша заява опрацьовується, а гроші надійдуть у квітні (одразу за березень і квітень)”, – йдеться у повідомленні.

Також Мінсоцполітики звертає увагу на те, що громадяни, які ще не встигли подати заяву, можуть це зробити до 30 квітня,–  саме до цієї дати продовжено термін подання заяв.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 29 березня набрав чинності Закон України № 3515-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору