Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Жителі Київщини отримують кошти на ремонт пошкодженого внаслідок війни житла

У межах програми програми єВідновлення на ремонт пошкоджених внаслідок війни помешкань вже нараховано 1,3 млрд гривень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що голова Київської ОВА Руслан Кравченко на брифінгу звернув увагу на те, що вже надійшло понад 15,3 тис. заяв щодо виплати компенсації на ремонти помешкань.

Комісіями ухвалено понад 10,4 тис. позитивних рішень.

“Продовжується робота із формування сертифікатів на купівлю житла. Комісії отримали майже 3,5 тис. заяв. Сформовано 1,5 тис. сертифікатів на суму понад 4,2 млрд грн.”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, на етапі реалізації  – й такий варіант допомоги, як компенсація власникам зруйнованих приватних будинків на відбудову на власній ділянці. Тут уже подано понад 570 заяв, і з  них щодо  340 заяв уже є позитивні рішення на суму 1,037 млрд грн.

“Київщина продовжує працювати над підвищенням прозорості та підзвітності. Найближчим часом структурні підрозділи ОВА запустять у роботу вісім процедур закупівель. 7 із них проводить департамент регіонального розвитку. Йдеться про додаткові будівельні роботи на 2 об’єктах відновлення у Бородянці та Бучі, розроблення проєктної документації на ремонт низки приміщень в обласній лікарні тощо”, – розповіли у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 2 квітня стартував перший етап подання заяв у міжнародний Реєстр збитків у Дії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору