Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Чорнобильському заповіднику вперше помітили шакала

На території Чорнобильського заповідника вперше помітили новий для Полісся вид великих хижих ссавців – шакалів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на “Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник”.

Це тварина з сімейства псових, представник роду вовків. Він схожий на вовка, але його голова не така лобаста, морда вужча, більш загострена і тварина менша за розміром. Шакали — падальники, активно адаптуються до антропогенного ландшафту, завдяки чому на початку ХХІ століття розширили свій ареал. Наразі з’явилися у зоні відчуження.

«Для природи — це ще один вид тварин, що має право на життя, особливо, якщо сам його активно виборює. Інша справа, як з часом поведе себе популяція цього хижака (якщо він зуміє закріпитись і розмножитись на заповідній території)? Кому стане конкурентом чи загрозою?», – пояснюють в заповіднику.

Зазначається, що шакалячі сліди й раніше помічали у заповіднику. Лапка цієї тварини компактна, а між подушечками майже нема проміжків. Вдалося побачити і самого хижака.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на території Макарівської лікарні у межах проєкту “Гай дитячих снів” висадили 100 яблунь, які символізують пам’ять про загиблих внаслідок війни діток.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору