Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Розстріляв заради розваги: військовому рф повідомили про підозру

Слідчі Національної поліції повідомили про підозру російському військовому, який під час окупації Бучі розстріляв задля розваги 46-річного чоловіка.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Національну поліцію України.

Зазначається, що у березні 2022 року, коли  російські війська окупували територію Бучі, цивільним жителям міста довелося переховуватись в підвалах.

Таким чином вони ховались і від репресій окупантів, адже ті, зайшовши у місто,  розпочали допити й обшуки в місцевих жителів, які надавали допомогу Збройним силам України.

“Під час чергового рейду містом один із окупантів прийшов в таку схованку на цокольному поверсі житлового будинку по вулиці Яблунській. Увірвавшись туди, він почав погрожувати беззбройним мирним мешканцям автоматами і наказав одному з них — 46-річному місцевому мешканцю — зібрати всі мобільні телефони присутніх та винести їх на вулицю для перевірки. У момент, коли чоловік виконав вказівку, російський військовий розстріляв його з вогнепальної зброї. Після цього окупант кинув у підвал з людьми гранату, внаслідок чого тіло загиблого було понівечено, інші дивом не постраждали”, – йдеться у повідомленні.

Цим  злочинцем виявився 22-річний російський військовий з Бурятії, навідник четвертої десантно-штурмової роти БТГр №2 зі складу 234-го десантно-штурмового полку військової частини №74268 76-ї десантно-штурмової дивізії. Слідчі Нацполіції ідентифікували  його особу.

“Опитані свідки його злочинів зазначають, що в цей день він ходив містом і розповідав, що дуже засмучений смертю свого командира і шукає того, кому може за це помститися та у такий спосіб розважитися. За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора йому було повідомлено про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), – зауважують у Головного слідчому управлінні Національної поліції України.

І деталізують, що фігурантові справи загрожує 15  років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що правоохоронці Київської області повідомили про підозру військовослужбовцю рф, який влаштував катівню у Гостомелі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору