Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі поглиблюють систему роздільного збирання відходів

Проєкт системи роздільного збирання побутових відходів розглянули у Бучанській міськраді.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Бучанської міської ради.

Зазначається, що новий проєкт презентували представники Української пакувально-екологічної коаліції.

“У громаді вже встановлено зелені та жовті баки для роздільного збирання сміття. Роздільне збирання відходів – це підхід, який давно реалізується в Європі. Він дозволить нашій громаді знизити навантаження на природнє середовище і зменшити вивезення відходів на полігони”, – йдеться у повідомленні.

Також у міськраді зауважують,  що, оскільки що витрати на утилізацію сміття візьмуть на себе компанії-члени УКРПЕК, то реалізація проєкту дасть можливість істотно зекономити кошти на утилізую відходів з місцевого бюджету.

Цей проєкт має бути комплексним, і під час його впровадження планується роз’яснювальна робота, зокрема, у закладах освіти Бучанської громади, спрямована на підвищення екологічної культури молоді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що відсьогодні у Гостомелі збирають старі, пошкоджені та використані автомобільні покришки для подальшої утилізації.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору