Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На фронті загинув ірпінчанин Валерій Остапчук

Рятуючи побратимів з поля бою, загинув захисник Валерій Остапчук.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Зазначається, що Валерію Остапчуку з позивним “Туркмен” виповнився 51 рік.

“Валерій переїхав з батьками до Ірпеня ще дитиною, закінчив школу №2. Ще тоді, у юному віці захопився мотоциклами та автівками і зробив ремонт транспорту своєю справою життя, працював на СТО. Людина з відмінним почуттям гумору, оптиміст з великою та щирою душею – Валерій ніколи не відмовляв у допомозі”, – йдеться у повідомленні.

Тож коли російські загарбники вдерлися до України, Валерій Остапчук мобілізувався до війська – пішов служити  10 березня 2022 року.

“Майстер на всі руки та вправний водій, Валерій не раз виручав побратимів з ремонтом автівок на фронті та евакуацією. “Я пішов захищати Україну, бо хотів бути корисним”, – казав військовий. За сміливість та патріотизм був нагороджений медаллю “Честь. Слава. Держава”. Наш захисник загинув рятуючи поранених побратимів з поля бою в районі Костянтинівки на Донеччині”, – розповів про захисника Олександр Маркушин.

У земляка-захисника залишились сестра, дружина, донька та син.

Про день та час прощання з Валерієм Остапчуком буде повідомлено згодом.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Щирі співчуття рідним і близьким!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомельській громаді ще одна болюча втрата – війна забрала захисника Анатолія Войтова.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору