Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Завтра у Гостомелі консультуватимуть правозахисники

Представники ГО “Харківська правозахисна група” завтра, 22 квітня, проведуть прийом громадян за попередньою реєстрацією.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську СВА.

Зазначається, що консультації для громадян, які вже зареєструвалися, відбудуться з 9:00 по 14:00 у культурно-оздоровчому комплексі Гостомеля

“ГО “Харківська правозахисна група” (ХПГ) надаватиме безкоштовно правничу допомогу (відбирати заяви про правову, готуватиме заяви про злочини для подальшої передачі юристам, які будуть супроводжувати Вашу справу в ООН та Міжнародному кримінальному суді) та психологічну допомогу постраждалим від воєнних дій, а саме: пошкоджене майно; поранення (цивільні); вбивство (цивільні); зниклі безвісти, полон (цивільні, військові); катування (якщо затримували та били)”, – йдеться у повідомленні.

При собі потрібно мати такі документи, відповідно до характеру консультації:

  • Майно пошкоджене – паспорт, правовстановлюючі документи на майно фото пошкодженого майна або акт обстеження будинку (акт про пожежу);
  • Поранення (цивільні) – паспорт, код, лікарський висновок;
  • Вбивство (цивільні) – паспорт заявника,  код заявника, документи, що підтверджують спорідненість,  лікарський висновок про причину смерті, свідоцтво про смерть.
  • Зниклі безвісти чи ті, що в полоні (військові та цивільні) – паспорт заявника, код,  документи, що підтверджують спорідненість, документи полоненого чи зниклого безвісти.
  • Катування  (незаконне утримання) –  паспорт,  код,  лікарські висновки.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що тюремний термін отримав російський військовий, який розстріляв авто з водієм під час бойових дій на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору