Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Вакцин достатньо: на Київщині розпочався тиждень імунізації

Київщина приєдналась до Всесвітнього тижня імунізації, безоплатно можна вакцинуватися з 24 по 30 квітня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал Київської ОВА.

На брифінгу, який відбувся у Київській ОВА, фахівці звернули увагу на те, що Київщина долучилася до заходів, спрямованих на підвищення усвідомленості населення про важливість вакцинації. Також наголошували на важливості  щеплень і на тому, що на Київщині вакцин для цього вистачає.

“Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від 10 небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу b. Дорослі повинні кожні 10 років ревакцинуватися від дифтерії та правцю”, – йдеться у повідомленні.

У КОВА наголосили, що вакцинація за календарем щеплень, а також від COVID-19 гарантуються державою.

“На сьогоднішній день заклади охорони здоров’я Київської області забезпечені всіма 10 вакцинами від хвороб, перелік яких входить до календаря щеплень. Діти та дорослі можуть вакцинуватися від таких хвороб безоплатно в будь-якому комунальному або приватному медичному закладі, який уклав договір із НСЗУ”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що комендантська година на Київщині у Великодню ніч – із суботи 4 травня на неділю 5 травня – діятиме без змін, з 00:00 до 5:00.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору