Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені відзначили День культури Азербайджану

Учора, 28 квітня, під час Дня культури було написано нову сторінку в історії дружби між Ірпенем та Азербайджаном.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду та на власні джерела.

Святкування  відбувалось між парками та у парках Дружби імені Заріфи Алієвої та Володимира Правика.

Зазначається, що захід відбувся у день 101-річниці від дня народження видатної вченої, лікарки-офтальмолога Заріфи Алієвої.

“Давня історія міцної дружби Ірпеня з азербайджанським народом стала мостом між нашими країнами. В нас є парк, вулиця, ліцей та музей, названі на честь Заріфи Алієвої. З перших днів повномасштабного вторгнення Азербайджан всебічно підтримує наше місто. За сприяння уряду компанія “SOCAR” відновила пошкоджений ліцей “Лінгвіст”, зараз ідуть роботи по капітальному ремонту нашої поліклініки на вул. Садовій, 38. Попереду велика відбудова”, – йдеться у повідомленні.

Під час святкування

Цю подію назвали новою сторінкою в історії дружби між Ірпенем та Азербайджаном у форматі культурної подорожі.

У цей день ірпінчани ніби побували в сонячному Азербайджані, послухали народну музику та відвідали майстеркласи з живопису, ознайомились з культурними і кулінарними традиціями цієї країни.

“Мав честь вітати в Ірпені Посла Азербайджану в Україні Сеймура Мардалієва. Представники цієї країни в нашому місті вже не гості, а справжні друзі. З кожною нашою зустріччю ми бачимо, як наше зруйноване місто відновлюється ще більше”, – підкреслив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Ірпінь знайомився з традиціями Азербайджанц

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що делегація з міста-побратима Борна передала Ірпінській громаді новий пасажирський мікроавтобус Fiat Ducato.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору