Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До Ірпеня завітала її Високість Герцогиня Единбурська

У межах свого візиту в Україну до Ірпеня приїхала її Високість Герцогиня Единбурська Софі Гелен.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Зазначається, що цей візит був досить неочікуваним, адже готувався у секретному режимі.

“Попри безперервну загрозу російських обстрілів, герцогиня Единбурзька особисто приїхала в Україну та одразу завітала в Ірпінь. Її цікавили подробиці евакуації та героїчної боротьби ірпінчан за своє місто. Зізнаюсь, трохи ніяково було зустрічати представницю королівської родини Великої Британії без краватки, та я пообіцяв герцогині Единбурзькій, що обов’язково зустрінусь з нею в офіційному костюмі на святкуванні нашої перемоги”, – йдеться у повідомленні.

Герцогиня Единбурзька Софі в Ірпені

Герцогиня Единбурзька Софі Гелен дізналася подробиці про історію оборони Ірпеня, про те, як евакуювали жителів міста, коли було  підірвано міст у Романівці. Висока гостя уважно слухала, вона висловила свою підтримку та захоплення героїчним народом України.

“Дякую її Королівській Високості Софі Гелен за підтримку України та сміливість висловити її особисто!”, – зауважив Олександр Маркушин.

Герцогиня Единбурзька Софі стала першим членом британської королівської родини, яка приїхала до України після початку повномасштабного  вторгнення рф.

“Герцогиня Единбурзька стала першою королівською особою, яка відвідала сьогодні Україну з початку війни, щоб висловити свою солідарність із чоловіками, жінками та дітьми, які постраждали від російського вторгнення”, – цитує ВВС повідомлення британського МЗС.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені відзначили День культури Азербайджану.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору