Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені відновлюють 40-квартирний будинок

В Ірпені триває ремонт багатоповерхівки по Гостомельському шосе, 22, де до війни мешкало 100 осіб.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що під час бойових дій у цьому будинку на 40 квартир було пошкоджено перекриття та фасад, вибиті вікна та двері. З ладу вийшли інженерні мережі та комунікації. А окремі квартири взагалі стали непридатними для того, щоб там жити. Тож будинок потребував відновлення.

“Відновлювальні роботи стартували восени 2023 року. Фахівці демонтували зруйновані елементи будівлі. Після чого виконали роботи з відновлення опорних конструкцій, внутрішніх перегородок та покрівлі. Згодом розпочали утеплення фасаду”, – йдеться у повідомленні.

Нині на завершальному етапі –  облицювання зовнішніх стін та ремонт даху. Триває облаштування підшивки, встановлення водостічної системи та огорожі на покрівлі.

Окрім того, фахівці відновлюють електромережі та монтують електричні щитки, замінюють вікна та двері, які були пошкоджені.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що понад  9 тис. пошкоджених окупантами  обʼєктів на Київщині допомогли відновити міжнародні партнери та фонди.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору