Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Макарівська громада виділила мільйон на ремонт укриття

У Макарові розпочали поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Зазначається, що у громаді продовжують вживати заходів для забезпечення безпеки населення на випадок надзвичайних ситуацій. І, окрім власне  наявності укриттів, ці споруди мають відповідати санітарно-технічним, санітарно-гігієнічним нормам та вимогам пожежної безпеки.

“Саме для цього було розпочато поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту по вулиці Варшавська, 3 в селищі Макарів. У цій споруді будуть створені умови, які виключають вплив іонізуючого випромінювання в разі радіаційного забруднення місцевості, а також у випадках інших засобів ураження”, – йдеться у повідомленні.

На з бюджету громади було виділено 1 мільйон гривень.

Нині на фінішному етапі –  демонтажні роботи,  обробка та влаштування стяжки підлоги, стін і стелі,  облаштування повноцінного санвузла, заміна електропроводки та освітлення та  монтаж вентиляції.

Окрім того, потурбувалися й про  складову доступності:  вже облаштували пандус біля основного входу до укриття.

“Очікую, що ремонтні роботи будуть завершені найближчим часом. Хочу наголосити, що захисні споруди цивільного захисту є надзвичайно важливими для забезпечення безпеки людей у випадку виникнення надзвичайних ситуацій” – підкреслив селищний голова.

І звернув увагу на те, що інформацію про розташування укриттів, а також як до них дістатися, можна отримати на офіційному веб-сайті Макарівської селищної ради.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що коштом громади на Макарівщині замінюють вікна.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору