Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Макарові хочуть створити Ветеранський курінь

Ветеранський курінь – простір для поступової соціалізації та підтримки ветеранів, військових, волонтерів та їхніх сімей – планують створити у Макарові.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Макарівську селищну раду.

Зазначається, що концепція Ветеранського куреня розроблена у співавторстві з Макарівською громадою та ґрунтується на потребах ветеранів. У межах проєкту заплановано створити простір, де ветерани, військові, волонтери та їхні родини організовуватимуть тематичні зустрічі, відпочиватимуть у колі близьких людей, а також відновлюватимуться на природі.

Ветеранський курінь розташують у Панському парку в Макарові.

Цей проєкт втілюється у межах урбаністичного проєкту “Наше місце” від RDS спільно з Макарівською селищною радою.

Дослідження, створення концепції та візуалізацій, а також підготовчі роботи зі створення куреня фінансує Група дорожньо-будівельних компаній RDS.

“Його планують будувати з природних локальних матеріалів, що зробить його недорогим та екологічним. Макарівська селищна рада разом з організаторами проекту “Наше місце” долучаться до організації розчищення території та підготують її до будівництва. Щоб реалізувати наступні етапи, проєкт “Наше місце” шукає партнерів, які зможуть надати фінансову або експертну підтримку”, – йдеться у повідомленні.

«Ця ініціатива демонструє нашу готовність підтримувати тих, хто служив та продовжує служити Україні. Я сподіваюся, що Ветеранський курінь не лише забезпечить необхідний простір для відновлення, але також стане символом вдячності нашим ветеранам, військовим, волонтерам та їхнім сім’ям. Крім того, плануємо, що курінь стане органічною частиною інфраструктури послуг для військових та ветеранів на території Макарівської громади», – підкреслив заступник Макарівського селищного голови Анатолій Карбовський,

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що коштом громади на Макарівщині замінюють вікна.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору