Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Гостомелі продовжується відбудова багатоповерхівки

У Гостомелі триває ремонт 16-тиквартирного будинку на вулиці Остромирській, 67, де до окупації регіону проживало понад 60 осіб.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з покликанням на пресслужбу КОВА.

Під час активних бойових дій у 2022 році чотириповерховий будинок на 16 квартир зазнав значних ушкоджень. У багатоповерхівці були зруйновані опорні конструкції, стіни, перекриття та покрівля. З ладу вийшли всі інженерні мережі. Будинок став непридатний для проживання.

Відновлення будівлі розпочалось восени 2023 року з демонтажу зруйнованих конструкцій. Після демонтажних робіт підрядник відновив металевий каркас будинку, виконав кладку стін та встановив монолітне перекриття. Також будівельники завершили влаштування технічного поверху та вставили вікна. Крім того, в будинку вже проведено утеплення горища, облаштовано крокви та встановлено покрівлю. 

Наразі фахівці виконують утеплення фасаду з подальшим оздобленням. Ці роботи вже виконані на 50%. Крім того, будівельники проводять внутрішні роботи —  встановлюють перегородки всередині приміщень. Стяжка підлоги, штукатурка стін вже завершена.

Відповідно до розробленого проєкту в будинку заплановане повне відновлення пошкоджених квартир та внутрішнього опорядження, облаштування вхідного тамбура, скління балконів. Також передбачено відновлення інженерних мереж — електромонтажні роботи та встановлення систем вентиляції вже на завершальному етапі. 

Роботи проводяться коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником робіт є Київська обласна військова адміністрація.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 14 травня у Бучі офіційно відкрили оновлену школу бойових мистецтв по вулиці Києво-Мироцька, 69.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору