Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпені відновлено п’ятиповерхівку для 110 мешканців

Відновлено пошкоджений під час бойових дій п’ятиповерховий будинок на вулиці Стуса, 62-Л в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що будинок, у якому жило 110 осіб, зазнав істотної руйнації внаслідок п’яти “прильотів”: було знищено дах, зруйновано останній поверх, комунікації та фасад будівлі.

Відновлення будинку в міській раді назвали черговим прикладом ефективної та продуктивної співпраці мешканців, Ірпінської міської ради, громадських організацій та благодійних фондів.

“Одразу після повної деокупації ініціативні мешканці об’єднались та власними силами демонтували зруйновані конструкції. Також зібрали гроші на першочергові роботи з відбудови. Міська рада допомогла з відновленням опорних конструкцій та комунікаційних систем”, – йдеться у повідомленні.

Також благодійний партнер громади – БФ “Леруа Мерлен Солідарність” – виділив 2,2 млн грн на будівельні матеріали для відновлення вхідної групи та утеплення фасадів.

“Нідерландська ГО “Open Door Ukraine” разом з партнерами “Life Line Ukraine” допомогли звести новий дах, відновити фасад та замінити пошкоджені вікна. Державний “Фонд Енергоефективності” виділив кошти на часткове відновлення будинку в рамках програми “Віднови Дім””, – розповідають про помічників відновлення будинку у міськраді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що ООН-Хабітат допоможе у відновленні Бородянської та Макарівської громад.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору