Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Завтра діятимуть чотири черги відключень

Завтра, 11 липня, стабілізаційні графіки діятимуть упродовж всієї доби.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Укренерго.

Зазначається, що  з 16:00 до 23:00 обленерго застосовуватимуть одночасно чотири черги відключень. У інший час доби буде задіяно три черги.

” Причина посилення обмежень – зростання споживання у спеку”, – йдеться у повідомленні.

Також в Укренерго пояснюють, що скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно – визначає Диспетчерський центр «Укренерго» для компенсації дефіциту енергії в системі.

“Дефіцит – це нестача електроенергії в системі, коли рівень споживання значно перевищує обсяг виробленої українськими станціями електроенергії та імпортованої з ЄС. Для того, щоб не відбулося масштабної аварійної ситуації, Диспетчерський центр “Укренерго” має урівняти (збалансувати) рівень споживання до рівня наявної енергії в системі. Знаючи обсяг дефіциту, “Укренерго” визначає кількість черг споживачів, які мають бути відключені обленерго в кожному регіоні одночасно. Тривалість черги, яку чергу (групу споживачів) відключати саме зараз, коли переключити на іншу чергу – визначають обленерго у кожному регіоні”, – зауважують в Укренерго.

Відключення світла впливає і на якість водопостачання. Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у системі водопостачання Ірпеня  спостерігається критично низький тиск.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору